Позаштатного єпископа УПЦ КП оштрафували на 850 грн за "замах на Філарета"

12.05.2019 17:03 66

Позаштатного єпископа УПЦ КП оштрафували на 850 грн за

Суд оштрафував на 850 гривень позаштатного єпископа Української Православної Церкви Київського Патріархату Севастіана (Михайла Возняка) за напад на черницю Варвару в резиденції патріарха Філарета.

Про це йдеться в матеріалах суду, повідомляє LB.ua.

Встановлено, що намісник монастиря всіх святих Києва єпископ Севастіан близько 19:30 25 травня 2018 року прибув у приміщення Київської патріархії УПЦ КП, розташованої на вул. Пушкінська, 36 в Києві. На суді він пояснив, що прибув у патріархію до Філарета і приніс йому книгу, зокрема видання "За лаштунками вівтаря, як далі жити?".

У коридорі церкви він зустрівся з черницею Варварою, яка стала на нього кричати і не пускала до Патріарха Філарета, який трапезував на кухні.

Єпископ на ґрунті раптово виниклих до неї неприязних відносин дістав зі своєї сумки перцевий балончик зі сльозогінним газом і розпорошив його в обличчя черниці. Після скоєння злочину він втік.

Монахиня Варвара отримала хімічний опік першого ступеня кон'юнктиви обох очей.

У суді Севастян щиросердно розкаявся і приніс вибачення постраждалій.

Суд взяв до уваги його каяття, а також те, що він займається суспільно корисною працею, задовільно характеризується за місцем служби та проживання, безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області, не перебуває на обліку у нарколога і психіатра.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/75745/

Следующая новость
Предыдущая новость

Свадебные платья от лучших мировых дизайнеров в салоне Гранд ажур Выбор района проживания Рыба под маринадом классический рецепт минтай Как выбрать надежное такси в Киеве Удобная и надежная тепловая пушка

Публикации