Події на Азові прискорять процес створення помісної Церкви, - Андрій Юраш

28.11.2018 0:11 6

Події на Азові прискорять процес створення помісної Церкви, - Андрій Юраш

Події, що зараз відбуваються на Азовському морі, не несуть загрози процесу конституювання помісної Церкви в Україні. Натомість вони можуть стати мобілізаційним чинником, який спрацює у напрямку посилення відповідних настроїв у суспільстві щодо створення єдиної помісної Церкви.

Про це у коментарі IA ZIK сказав директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, кандидат політичних наук, доцент Андрій Юраш.

«Звичайно, це ускладнення політичної і загальної суспільно-політичної ситуації в Україні, але, по-перше, вона прямо не стосується релігійної сфери, по-друге, вона може ще більше каталізувати це все, що відбувається в суспільстві, те, чого суспільство чекає. Це може надихнути великі суспільні групи на те, щоби оперативніше реалізувати те своє стратегічне очікування єдиної помісної Церкви, до якого українська громада прямувала – не кажучи десятиріччями, коли йде мова про безперервний процес останнього часу періоду незалежності, а й навіть сторіччя, коли говорити від початку цього процесу», – сказав Андрій Юраш.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що 27-29 листопада заступник голови Адміністрації Президента Ростислав Павленко візьме участь у Синоді Вселенського патріархату, де буде ухвалюватися рішення про затвердження томосу.

«27-29 листопада Ростислав Павленко, заступник голови президентської адміністрації рухається до Стамбула (Константинополя) для того, щоб взяти участь в історичному Синоді Вселенського патріархату, де буде прийматися рішення про затвердження томосу», – заявив Порошенко.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/73677/

Следующая новость
Предыдущая новость

Светодиодные лампы Эдисона – новинка с ретро дизайном Подписчики в Телеграмм по выгодной цене Counter Strike 1.6 – скачать на русском Выигрывать легко, удобно и просто Сеть магазинов качественных тканей и фурнитуры

Публикации