Поблажливість ПЦУ до владики Філарета спонукає його до подальшого розколу Церкви – Горєвой

01.07.2019 23:38 0

Поблажливість ПЦУ до владики Філарета спонукає його до подальшого розколу Церкви – Горєвой

Поблажливе ставлення Православної Церкви України до почесного Патріарха Філарета спонукає його до подальших дій з розколу Церкви. Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой у коментарі УНН.

“Реакція ПЦУ була дуже м’якою і навіть невиправдано м’якою. Вона мала бути більш чіткою і гострішою, і через оцю розпливчатість, неточність у нас і виникають конфлікти”, — зазначив Горєвой.

За його словами, оскільки почесний Патріарх Філарет вважав, що патріарший титул дозволить йому керувати Церквою, і через те, що не було конкретно і дуже чітко визначено його функцій у ПЦУ, стався нинішній конфлікт. У той же час Синод ПЦУ і надалі продовжує практику “загальних формулювань” відмови від чітких і точних характеристик, що створює підґрунтя для подальших конфліктів.

При цьому він додав, що для ПЦУ дуже важливо лишити в своєму складі Патріарха Філарета, щоб той залишив цей світ у статусі канонічного єпископа, і керівництво Церкви продовжує наполягати на його приналежності до автокефальної Помісної Церкви, однак сам Філарет цього не хоче.

“А владика Філарет пре як танк, і йому байдуже на думки інших”, — наголосив релігієзнавець.

Нагадаємо, Синод Православної Церкви України позбавив почесного Патріарха Філарета права керувати Київською єпархією, але залишив його в складі єпископату ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76342/

Следующая новость
Предыдущая новость

Стоматологическая помощь с помощью современных технологий в Киеве Удобная и надежная тепловая пушка Азартные игры и священное писание Партии с денежными призами на кону Практичные и качественные шкафы-купе от производителя

Публикации