Пластуни передали митрополиту Епіфанію Вифлеємський вогонь миру

18.12.2018 10:20 3

Пластуни передали митрополиту Епіфанію Вифлеємський вогонь миру

У Михайлівському соборі Києва 16 грудні члени української скаутської організації «Пласт» передали вогонь миру з Вифлеєма предстоятелю єдиної Української Православної Церкви, Митрополиту Київському та всієї України Епіфанію.

«Дякую вам за те, що ви робите таку добру справу: вже протягом 20 років привозите Віфлеємський вогонь миру до України напередодні Різдва Христового», – зазначив Епіфаній.

«Уже 22 рік поспіль члени Пласту привозять Вифлеємський вогонь миру в Україну та поширюють його у всі куточки країни, зокрема українським військовим на Сході», – розповіли у організації, повідомляє Радіо Свобода.

Традиція розповсюджувати світло з Вифлеєма 1986 року започаткувала австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц, ідею одразу підтримали скаути. Суть акції полягає у тому, щоб передати світло із місця народження Ісуса Христа у Вифлеємі по всьому світу. Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю (надвечір’я Різдва Христового). Традиційно вогонь зберігають у церквах до Йордану – 19 січня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/73943/

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные подарки девушкам на 8 марта Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе Качественный табак и кальян по доступным ценам Євреї та німці відкриють у Дніпрі виставку, присвячену геноциду ромів Yaxell – японские ножи из дамасской стали

Публикации