Печери під Києво-Печерською Лаврою є лише частиною давнього підземного міста

03.11.2019 7:58 0

Печери під Києво-Печерською Лаврою є лише частиною давнього підземного міста

Багато людей не раз бували в печерах Києво-Печерської Лаври. Однак мало хто знає, що під столицею є ціле підземне місто, яке складається майже з 200 печер і тунелів. Колись там були дороги, їздили коні, стояли церкви і жили відлюдники.

Найкраще збереглися підземні ходи під вулицею Чигоріна та Інститутом культури. Підземне місто під Києвом приховує чимало таємниць, повідомляє My-Kiev.

Печери Києво-Печерської Лаври – найвідоміші. Однак історію їх появи знають одиниці. Все почалося з монаха-відлюдника Антонія, який в 1013 році оселився в покинутих Варязьких печерах, де нині перебуває Лавра. Поступово до Антонія стали приєднуватися однодумці, печери розросталися, і їх стали з'єднувати "лаврами" – від грецького "вулицями".

Зараз довжина Ближніх печер сягає 383 м, а Дальніх – 293 м. Глибина таких печер складає від 5 до 20 метрів.

Тунелі під вулицею Чигоріна та Інститутом культури знайшли випадково, наткнувшись на запис про ключ від цих тунелів. У 1888 році в Києві виявили підземелля з останками понад 100 осіб. Історики припускають, що жителі Києва ховалися там під час наступу монголів і були замуровані під землею. У цих печерах навіть знайшли рештки давньої церкви.

печера_2.jpg

Зараз розкопані лабіринти використовує частково Іонинський монастир. Щосуботи тут проводять богослужіння, Під Києвом навіть тече річка Клов протяжністю 5 км.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/77651/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тонировка окон в Киеве У Житомирі в соборі УПЦ КП відкривають виставку унікальних вірменських ікон України Особенности пластиковых окон от Ventana Религиозные книги для верующих людей Архієреї Української та Польської Церков відвідали Волинь, аби підтримати парафію спірного храму

Публикации