Петро Порошенко сподівається, що українські єрархи добре усвідомлюють свою відповідальність за Об’єднавчий Собор

01.12.2018 16:29 0

Глава держави повідомив, що дату Об’єднавчого Собору оголосить Вселенський Патріарх, але припустив, що він відбудеться в середині грудня, а може й в першій половині грудня.

«Можу сказати, що він буде в середині грудня, а може й в першій половині грудня. Учасники Собору оберуть Предстоятеля незалежної автокефальної помісної православної, і головне – української Церкви», - сказав Президент та повідомив, що Предстоятелю церкви буде вручено Томос - грамоту про нашу духовну незалежність.

Президент висловив сподівання, що українські єрархи православних церков «добре усвідомлюють відповідальність, яка лежить на них» напередодні Об’єднавчого Собору Українського Православ’я.

«І я вірю, що їх рішення буде продиктовано любов’ю до Бога і бажанням зцілити рани, бажання відновити і відтворити церков. Бо рани, які були завдані українському православ’ю давніми і новими несправедливостями – несправедливостями по відношенню до ієрархів, України та українців», - зазначив Президент.

«Їх участь у Соборі і вибори Предстоятеля будуть також обумовлені бажанням служити українському народу так, як служать капелани на фронті – синами українського народу є вони», - додав Петро Порошенко. Про це він сказав під час робочого візиту 30 листопада на Хмельниччину.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/73738/

Следующая новость
Предыдущая новость

Секреты ухода за волосами Увеличение отдачи бизнеса с программами BAS, «1С:Підприємство» Широкий выбор качественных ювелирных изделий с доставкой по всей стране Міністр з питань тимчасово окупованих територій обговорив з архієреями УПЦ КП ситуацію в Криму і Донбасі Где купить готовый сейф или заказать его изготовление

Публикации