Перший концерт LvivMozArt зіграли біля зруйнованої синагоги

06.08.2019 19:09 0

Перший концерт LvivMozArt зіграли біля зруйнованої синагоги

Не в залі філармонії, а біля зруйнованої синагоги у місті Броди на Львівщині відбувся перший і центральний концерт Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт ЛМР.

“Біля руїн синагоги у місті Броди відбувся напередодні увечері грандіозний пам’ятний концерт, присвячений ювілею письменника Йозефа Рота. Це перший і центральний концерт Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt, котрий уже втретє проходить на Львівщині”,- йдеться у повідомленні.

За словами артдиректорки фестивалю Оксана Линів, цілий світ знає романи видатного письменника Йозефа Рота, але мало кому відомо, що він був народжений на Львівщині, у містечку Броди.

“В середині 18 століття у Бродах було 86 синагог і молитовних єврейських домів. Зараз таких історичних споруд майже не залишилось, але є руїни великої Бродівської синагоги, в якій фашисти спалювали людей. Саме тому, в пам'ять всіх цих історичних подій, які назавжди залишаться раною в світовій історії, ми проводимо наш перший концерт не у Львові, а в Бродах, на цій руїні», — сказала Линів.

В концерті у супроводі оркестру INSO-Lviv та Львівської хорової капели «Дударик» виступили світові зірки, зокрема, південно-африканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський митець Абраам Броди, кіноакторка Сунні Меллез, диригувала Оксана Линів.

У концерті прозвучали «Kyrie Eleison» української композиторки Богдани Фроляк та 3-тя Симфонія «Kaddish» титана американської культури, сина українських емігрантів з Рівненщини Леонарда Бернстайна.

Третій сезон фестивалю LvivMozArt триватиме до 11 серпня і пройде під гаслом «Музика і література». Центральна постать фестивалю — німецькомовний публіцист та письменник Йозеф Рот, який народився в містечку Броди біля Львова. У 2019 році відзначається його подвійна дата - 125 років від народження та 80 років по смерті письменника.

В рамках фестивалю відбудуться масштабні концертні постановки, витончені вечори камерного формату, перформанси, презентації та речиталі.

Фестиваль об’єднає найкращих українських та світових музикантів, відкриє цікаві локації та заповнить найбільші концертні зали міста.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/76754/

Следующая новость
Предыдущая новость

Памятники любой сложности и цены СТО для вашего автомобиля Современные услуги печати УАПЦ обіцяє перевірку продажу монастиря Гранитные памятники и изделия декора в Киеве от производителя

Публикации