Перша громада УПЦ (МП) на Рівненщині перейшла до ПЦУ

09.01.2019 17:28 0

Громада Хрестовоздвиженського храму села Деражне Костопільського району на Рівненщині оголосила про перехід із Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до Православної Церкви України. Це сталося 7 січня після святкової Літургії, розповів у коментарі Радіо Свобода староста храму Микола Гаврилюк.

«Громада виявила бажання, щоб у нашому селі була створена українська православна церква. Під час цього церква була вщерть заповнена людьми. Отець Віктор (Чабан) підтримав це рішення і готовий далі служити громаді», – відповів Гаврилюк.

За його словами, за це рішення проголосували понад 300 членів громади. Жодного парафіянина, який був би проти, не було.

Це перший випадок переходу громади УПЦ (МП) до ПЦУ в Рівненській області.

Нагадуємо, РІСУ фіксує всі випадки переходу громад з УПЦ МП до ПЦУ на спеціальній інтерактивній карті. Для того, щоби подати інформацію про такий факт, потрібно заповнити коротку форму.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74233/

Следующая новость
Предыдущая новость

Огромный выбор предложений для вашего отпуска Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини Качественный ремонт холодильников в Черкассах Постельное белье Viluta – для соотечественниц, ценящих комфорт Качественные элитные памятники, которые говорят о статусе

Публикации