Патріарший намісник УПЦ КП написав передмову до книги «Православна еліта України XVI – XVII ст»

21.05.2018 13:44 51

Патріарший намісник УПЦ КП написав передмову до книги «Православна еліта України XVI – XVII ст»

На початку до всіх присутніх звернулися автори книги ректор Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» доктор історичних наук, профестор, академік НАПН України Віктор Коцур та декан філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, доктор історичних наук, професор Василь Балух. У своєму виступі автори видання ознайомили присутніх із змістом книги та звернули увагу на певні важливі історичні факти, викладені у ній.
Після цього до присутніх в залі звернувся митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, автор передмови до книги. Владика підкреслив важливість і своєчасність подібного дослідження, особливо в час, коли український народ консолідується навколо державотворчих та об’єднавчих процесів.
Також до обговорення виданої книги долучилися доктор історичних наук, доцент, завідувач кафедри документознавства ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Григорія Сковороди» Інна Демуз, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та культури України ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Григорія Сковороди» Оксана Тарапон та інші науковці.
На презентації були присутні також священики, зокрема благочинний Переяславського району прот. Іван Бобітко з духовенством УПЦ КП.
Модератором заходу був завідувач кафедри інформаційно-бібліографічного відділу університетської бібліотеки Інна Корж.
Після обговорення ректор Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» доктор історичних наук, профестор, академік НАПН України Віктор Коцур нагородив митрополита Епіфанія та Василя Балуха університетськими відзнаками.
Пропоновану увазі читачів працю академік НАПН України В.П. Коцур і член-кореспондент НАПН України В.О. Балух присвятили православній еліті, серед якої відзначили десятки вірних ідеї Української Церкви (митрополитів, архієпископів і єпископів, архімандритів, ігуменів, ктиторів і благоприкрашувачів), подвижників ідеї української державності та націєтворення (гетьманів, письменників, педагогів, митців, друкарів і меценатів), які своєю працею і боротьбою допомогли відродити та зберегти духовні джерела українського народу в період бездержавного статусу України-Руси).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет Сердце дома не кухня, а камин Все о ХГЧ, беременности и материнстве Лучший способ получения прибыли за веселье в Azino777 Увлекательная игра на зеркале без блокировок

Публикации