Патріарх Ілля Другий закликав грузинських емігрантів повернутися на батьківщину

18.12.2017 21:55 3

Патріарх Ілля Другий закликав грузинських емігрантів повернутися на батьківщину

Католикос-патріарх всієї Грузії Ілія Другий закликав усіх грузинів, які проживають за кордоном, повернутися на батьківщину.

Про це пише Інтерфакс-.

"Мої духовні діти, які живуть за кордоном, сердечно вітаю вас. Якось грузин, який проживає за кордоном сказав мені: "Я люблю тебе так, як люблю Грузію". Я хочу повторити ці слова ... Я люблю вас так, як люблю Грузію. Ми чекаємо вас на батьківщині, ви дуже дорогі нам, ви наш духовний, національний скарб", - заявив Ілія Другий, звертаючись до грузинських емігрантів в рамках демографічного форуму, що проходить у Грузії.

За словами предстоятеля Грузинської Церкви, складна демографічна ситуація у країні є проблемою всіх грузинів і для її врегулювання проводяться певні заходи.

"Однак необхідно ще більше практичних кроків як з боку влади, так і громадськості, щоб побороти демографічну проблему", - сказав Ілля Другий.

Він підкреслив, що "усі мають працювати для того, щоб знайти для цього дієві кроки".

Точної статистики про грузинів, які проживають і народжені за кордоном, немає. Згідно з демографічними розрахунками про громадян репродуктивного віку, які виїхали з Грузії, за останні 25 років за кордоном народилися як мінімум 200 тисяч грузинів.

За оцінками громадської організації "Фонду демографічного відродження", число громадян Грузії, які проживають за кордоном на початок 2017 року, становить близько 1,5 млн осіб.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69412/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ігрові автомати на гроші Тренды из девяностых - поясные сумки Доступный и быстрый ремонт компьютеров Первый миллион в казино онлайн Лавина на сайте sherbanirada.poltava.ua Здоровье всей семьи: пресс для яблок и вакууматоры для дома

Публикации