Патріарх Філарет і посол США дійшли спільної думки: Україна переможе агресора

06.04.2018 12:43 0

Патріарх Філарет і посол США дійшли спільної думки: Україна переможе агресора

Патріарх Філарет охарактеризував мету зацікавленості Москви в конфліктах в Україні. "Москва зацікавлена, щоб конфліктна ситуація в Україні була, адже це є приводом для їхнього втручання, а ми зацікавлені, щоб конфліктів не було і не було приводу для втручання" – сказав патріарх. Також розповів про процес виходу вірян із юрисдикції Московського Патріархату та приєднання до Київського Патріархату, який, за його словами, відбувається в основному мирним шляхом.
Співрозмовники обговорили стан міжцерковних і державно-церковних відносин та перспективи їхнього розвитку в Україні, а також питання, які стосуються припинення агресії на сході проти України й дійшли спільної думки, що Україна отримає перемогу в цій гібридній війні.
"Є важлива причина, чому Україна зможе досягти перемоги - це український народ. Цілком очевидно, що український народ обєднався за 25 років, особливо починаючи з 2014 року’", – сказала посол США в Україні. "Путін думав, що буде вести війну з українською армією, але він побачив, що веде війну з українським народом", – додала Марі Йованович.
Патріарх Філарет висловив подяку послу за підтримку з боку США та побажав Божого благословення й успіхів у дипломатичній службі в укріпленні стосунків між Україною та Америкою. Наприкінці зустрічі патріарх подарував гостям великодні крашанки.
У зустрічі також взяв участь голова Інформаційного управління Київської Патріархії, представник Київського Патріархату при Європейських інституціях архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить накрутку на youtube от профессионалов Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви Идеальные розовые кроссовки Nike M2K Tekno Автогражданка в электронном виде Редкие и нетипичные виды ставок на хоккей - азартные игры дял каждого

Публикации