Патріарх Філарет, як очевидець Голодомору, назвав причини Геноциду українців у 1932-1933 роках

23.11.2018 22:52 6

Патріарх Філарет, як очевидець Голодомору, назвав причини Геноциду українців у 1932-1933 роках

У Верховній Раді сьогодні відбулося засідання до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

У засіданні взяли участь перший Президент України Леонід Кравчук, народні депутати України, члени Кабінету Міністрів, предстоятелі Церков та релігійних об’єднань України, представники урядів та парламентів країн світу, представники дипломатичного корпусу, громадських організацій.

Відбулася демонстрація тематичного відеоролика про Голодомор. Була оголошена Хвилина мовчання.

Перед присутніми виступив Патріарх Київський і всієї Руси-України Патріарх Філарет, як один із останніх свідків Голодомору1932-1933 років. Йому на той час було 4 роки і він добре пам’ятає про те, що саме відбувалося у той страшний для України час.

Предстоятель УПЦ КП назвав дві причини Голодомору в Україні, спрямованого на знищення українського народу:

«Перша: це те, що на той момент перепис населення показав, що українців – 85 млн, а росіян – 65 млн. Тому безбожне радянське керівництво вирішило знищити українців, щоб не переважали над росіянами. В результаті того Голодомору, перепис 1939 року вже показав, що кількість українців становила лише 65 млн., а росіян – збільшилася.

Друга: Зробила свою справу цитата Бухаріна: «Хто володіє хлібом, той має владу». А хлібом володіли українські селяни. Почався процес, щоб хліб передати у руки радянської влади, а українські селяни відмовлялися йти в колгоспи».

Патріарх Філарет у промові подякував державам світу за визнання Голодомору в Україні – Геноцидом.

«Визнання Голодомору Геноцидом – це те, що сьогодні утверджує нашу державу. Український народ укріпляється і зміцнюється. Нас знищували, а ми живі і не тільки живі, а й утверджуємося. Наші молоді хлопці на сході України захищають нашу державу, віддаючи і тіло , і душу за нашу свободу. Це правда, бо в рабстві жити ми не хочемо і не будемо».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/73643/

Следующая новость
Предыдущая новость

Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Критерии выбора казино онлайн Украина: комплексный анализ базовых показателей В Украине выходят книги о современном взгляде на шариат и кораническом принципе совещания Качественное оформление наружной рекламы Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО

Публикации