Патріарх Філарет зустрівся з мамою Аміни Окуєвої

04.03.2018 17:26 6

Патріарх Філарет зустрівся з мамою Аміни Окуєвої

2 березня Патріарх Філарет зустрівся з мамою вбитої Аміни Окуєвої, журналістом за фахом Іриною Камінською на її прохання. Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

Ірина Камінська поділилася своїми переживаннями з приводу вбивства доньки Аміни, яка захищала Україну від агресора, а також висловила повагу щодо діяльності українського Патріарха.

«Ваша Святосте, все чим займаєтеся Ви – це спроба вирватися від ярма Росії і я прекрасно розумію наскільки це небезпечно. Також я знаю, що свобода вартує тоді чогось, коли є люди, які готові віддати своє життя. Моя Аміна віддала своє життя за свободу українського народу» – сказала Ірина Камінська.

Також мати зазначила, що приклад Аміни показує як Росія вбиває людей, які борються за свободу. «Ти небезпечна для Росії не тим, що ти снайпер, а тим, що ти говориш правду» – завжди говорила мати Аміні.

Співрозмовники також обговорили питання увіковічення пам’яті захисників нашої Батьківщини й Патріарх Філарет запевнив, що УПЦ Київського Патріархату підтримує подібні ініціативи.

«Героїв треба не забувати, про них треба завжди пам’ятати, бо героїзм стверджує дух. На їхньому прикладі виховуються майбутні покоління. З прикладу Православної Церкви ми бачимо, що на подвигові мучеників виросла могутня християнська Церква і атеїсти найбільше боялися мучеництва. Мучеництво – це сила духу, зміцнена благодаттю Святого Духа. Тому ми повинні не забувати подвиги і за віру, і за любов до Батьківщини, і за свободу» – сказав Патріарх Філарет.

Також Ірина Камінська поділилася спогадами доньки про Патріарха Філарета: «Аміна завжди пишалася Вами і говорила, що Ви сильний та послідовний й наводила Вас як яскравий приклад борця проти Росії».

Предстоятель Київського Патріархату запевнив, що перемога буде за Україною, адже на її боці правда: «Правда – непереможна. В історії ніколи зло не перемагало добро. Тимчасово – перемагало, а остаточна перемога завжди за добром, за правдою, за Богом. Путін став на шлях неправди і зла, то зрозуміло, що він буде переможений і ми в це твердо віримо» – сказав Патріарх.

Наприкінці зустрічі мама Аміни Окуєвої подякувала Патріарху Філарету за підтримку.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70304/

Следующая новость
Предыдущая новость

У парафії УАПЦ на Львівщині одразу 60 дітей приступили до першої сповіді Преимущества работы в ломбарде. Кредит онлайн с плохой кредитной историей Огромный выбор чехлов для Xiaomi Redmi Note 4 и не только Ответы на основные вопросы о ЭЦП в системе электронного документооборота

Публикации