Патріарх Філарет відвідав презентацію галереї-музею «Історія становлення української нації»

15.11.2017 11:16 12

Патріарх Філарет відвідав презентацію галереї-музею «Історія становлення української нації»

Патріарх Філарет в своєму слові зазначив, що даний музей допоможе в формуванні національної ідентичності української нації та відродженні нашої історії.
За словами організаторів, мета проекту - демонструвати успіхи та переможні моменти славетних сторінок історії нашої нації, в яких прославились українці та їх предки, а також підвищити самооцінку українців та зростання їх національної свідомості, патріотизму та віри в Україну.
- Нашим проектом галерея-музей «Історія становлення української нації» ми плануємо висвітлити позитивні моменти нашої історії, в яких прославились окремі українці та наша нація загалом, щоб усі, хто має предків українців, повірив у себе, відчув справжній патріотизм і віру в Україну, - говорять співзасновники.
Автор та керівник проекту Валерій Галан висловлює впевненість всього колективу, що галерея зможе розбудити в українцях всього світу гордість за свій народ.
- Зараз і в Україні, і в усьому світі є багато справжніх свідомих патріотів своєї Вітчизни, ми бачимо це і зараз, особливо у зоні АТО, і бачили під час Майдану, - каже він. - Наш проект це унікальний музей, у якому сюжетні композиції фігур видатних українців відображатимуть ключові етапи формування української нації та державності в різні історичні часи. Наш музей немає аналогів ні в Україні, ні у світі. Понад 130 воскових фігур буде зібрано в 30 сюжетних композицій від часів Київської Русі до нашого часу. В тім числі буде композиція сучасних видатних українців, які прославили і прославляють Україну. Це відомі діячі культури, освіти і мистецтва, спортсмени, журналісти, поети, письменники, публіцисти, актори театру та кіно, громадські та релігійні діячі, науковці з різних галузей знань.
Над експозиціями галереї-музею працюють видатні українські та зарубіжні фахівці: історики, продюсери, режисери, скульптори, художники, журналісти.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Международные эксперты высоко оценили финансовую разведку Украины, - Игорь Черкасский Заказ курсовой работы по выгодным условиям Наружная реклама любого вида Офисная мебель для руководителя - приобретайте лучшее без ограничений! Где найти качественную обувь в Киеве ?

Публикации