Патріарх Філарет буде розбудовувати маргінальний Київський Патріархат, - Горєвой

29.06.2019 5:03 0

Патріарх Філарет буде розбудовувати маргінальний Київський Патріархат, - Горєвой

Патріарх Філарет буде і надалі розбудовувати Київський Патріархат, але він буде залишатись маргінальним через позбавлення ліцензії. Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой у коментарі УНН.

"У нього прихильників мало, але йому байдуже. Він буде висвячувати на єпископів священників, які хочуть бути єпископами через престиж. Але його Церква буде маргінальною, і невідомо, яким буде її правовий статус, оскільки статут Київського Патріархату знятий з державної реєстрації, і Синод, який відбувся, відбувся незаконно. Я не знаю, як Філарет вирішуватиме цю ситуацію з державою. Фактично він діє нелегально", - зазначив Горєвой.

За його словами, керівництво ПЦУ, у свою чергу, не може застосовувати до владики Філарета якихось жорстких санкцій через почуття вдячності й пієтету через те, що більшості з нього почесний Патріарх дав старт кар'єри.

Нагадаємо, Синод Православної Церкви України констатував втрату прав Філаретом з управління єпархією, але залишив його в складі єпископату ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/76312/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как скачать и установить Pin-up Casino Изготовление световых коробов Игровые автоматы Золотой кубок – лучшее решение для вашего старта Твойслот как один из информационных азартных ресурсов Хороший юрист по алиментам

Публикации