Патріарх УГКЦ у США пригадав про «в’язнів Кремля» та закликав не забувати про війну в Україні

08.08.2018 15:53 0

Патріарх УГКЦ у США пригадав про «в’язнів Кремля» та закликав не забувати про війну в Україні

Патріарх УГКЦ 7 серпня виголосив промову перед учасниками 136-ої Конвенції «Лицарів Колумба», у якій беруть участь представники різних країн світу.

Першоєрарх закликав світове співтовариство не залишати Україну наодинці з ворогом. та нагдав і про українців-полтв’язнів, що перебувають у російських в’язницях.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Хоча у нас немає точної кількості, ми знаємо, що приблизно сто в'язнів, у тому числі політичних в'язнів, до цих пір утримуються в російських в'язницях і їм відмовляють у справедливих і прозорих судових процесах. Найвідоміший із цих ув'язнених — український режисер Олег Сенцов голодує вже майже вісімдесят днів, вимагаючи від російських властей звільнення всіх незаконно ув'язнених політв'язнів», - заявив Глава УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ розповів, що Сенцов — відвертий противник захоплення Росією Кримського півострова, відбуває 20 річне ув’язнення. Він засуджений за нібито планування терористичних актів. Олег заперечує висунуті обвинувачення і його підтримує більша частина світової спільноти.

При цьому Патріарх Святослав висловив жаль, що війна в Україні стає «тихою і забутою».

«Війна, по суті, вже спричинила найбільшу гуманітарну кризу на європейському континенті після закінчення Другої світової війни. І все ж таки, вона є тихою і забутою війною. Оскільки це є «замороженим конфліктом», ніхто більше не говорить голосно про війну в Україні. Увага ЗМІ була зміщена, як це часто буває, до інших конфліктних зон у світі», — констатував він.

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство не ігнорувати Україну і не залишати нас наодинці з нашим агресором, країною, яка ігнорує міжнародний порядок і не поважає всі міжнародні договори, які гарантують недоторканність сучасних державних кордонів», — наголосив Патріарх Святослав.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/72141/

Следующая новость
Предыдущая новость

Азартные игры Вулкан казино Торговое оборудование Информационный портал про Италию УКРИТА Где купить одежду и аксессуары для собак оптом Сайт с лучшими бесплатными видеослотами

Публикации