Патріарх УГКЦ привітав православних українців: Відтепер ми разом йдемо в історію

16.12.2018 12:00 36

Патріарх УГКЦ привітав православних українців: Відтепер ми разом йдемо в історію

Патріарх УГКЦ привітав православних українців з утворенням Помісної Православної Церкви, зазначивши, що ця подія є «історичним моментом для християн України». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Дозвольте мені сердечно привітати наших братів православних із об’єднавчим Собором. В цей історичний момент я хочу простягнути братню руку від імені нашої Церкви до новообраного Предстоятеля та до всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні плекаємо єдність та долаємо те, що нас роз’єднує, залежить майбутнє Церкви, народу та української вільної, незалежної, європейської держави», - сказав Глава УГКЦ 15 грудня під час благодійного бенкету УКУ в Києві.

«Попереду багато праці, але мені приємно почути, що у першій промові новообраний Предстоятель говорив про розвиток богословської освіти. І мені дуже приємно, що саме УКУ є іконою відкритої Церкви, яка є водночас і помісною, і глобальною. Глибоко вдивляючись у таємниці Божої премудрості, вона водночас дивиться в саме сердце сучасної людини та українця і вдивляється у майбутнє. Нехай внутрішній рух до консолідації та об’єднання не припиняється», - закликав Патріарх УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/73932/

Следующая новость
Предыдущая новость

Канадская печь «Булерьян» - это самое выгодное решение! Исламский культурный центр открыл в Харькове свою гимназию Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона Адвентисты провели каникулярную школу в Харькове Большую серебряную ханукию в Днепре измерили для «Книги рекордов Гиннесса»

Публикации