Патріарх УГКЦ попросив паломників зустріти Папу українською колядкою

28.01.2018 16:24 30

Патріарх УГКЦ попросив паломників зустріти Папу українською колядкою

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) сьогодні, 28 січня, у соборі Святої Софії привітав паломників, які приїхали до Риму на зустріч із Папою Франциском.

Предстоятель відслужив Літургію, участь у якій взяли єрархи УГКЦ з України та діаспори, єпископ Йосип Верт – ординарій для католиків східного обряду Росії, Президент Світового конгресу українців, Посол України у Ватикані та тисячі прочан.

Богослужіння відбулася за кілька годин перед візитом Папи до храму.

«Вітаю тут у соборі, - сказав Патріарх під час проповіді. - А вже з цього собору дозвольте привітати усю Україну, яка молиться з усіма нами та усіх наших братів, розсіяних по усіх континентах, яких це собор собирає».

Глава УГКЦ пригадав, як 30 років тому у соборі Святої Софії українці зустрічали святого Папу Івана Павла ІІ.

«Ми всі відчуваємо трепетну радість очікування Святішого Отця у тому храмі. Щось подібне відчували 30 років тому, коли ми всі і в Україні, і на поселеннях святкували тисячоліття Хрещення Русі-України. І коли святий Папа Іван Павло ІІ разом з Україною тут у цій базиліці розділив це велике свято. Тож вітаю вас з тим днем, коли разом із Святішим Отцем звідси вкотре і наша Церква, і Україна заявить про себе Urbi et Orbi – Римові і світу» - заявив Патріарх УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ також попросив зустріти понтифіка колядкою, щоби вона зазвучала на весь Рим та світ.

Як вже інформувала РІСУ, сьогодні о 17:00 за київським часом з українські паломники у соборі Святої Софії зустрінуться з Папою Франциском. Понтифік звернеться зі словом до прочан та вшанує свого вихователя владику Степана Чміля, який знайшов останній спочинок у крипті цього храму.

Участь у паломництві до Рима беруть близько трьох тисяч вірян.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) сподівається, що зустріч Папи Римського Франциска з українцями у греко-католицькому храмі Святої Софії в Римі збільшую надію на візит понтифіка до України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/69878/

Следующая новость
Предыдущая новость

Высококачественный гемблинг и хорошая прибыль Как получить займ без справки о доходах? Лучшая стоматологическая клиника На берегу Киевского водохранилища пройдет христианский палаточный лагерь Лучшее предложение от игрового клуба

Публикации