Патріарх УГКЦ зустрівся з австрійськими політиками та главою МЗС

12.11.2019 12:43 0

Патріарх УГКЦ зустрівся з австрійськими політиками та главою МЗС

11 листопада 2019 року Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав під час свого візиту до Австрії зустрівся з міністром закордонних справ країни Александром Шаленбергом. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На зустрічі Глава УГКЦ подякував за підтримку України та її територіальної цілісності. Він також висловив вдячність за послідовну посередницьку місію, яку виконує Австрія у відносинах як з Україною, так і з Росією, щоби зусиллями дипломатії припинити військову агресію Росії проти України.

«Ми дуже оцінили його жест візиту спочатку до України, а потім до Санкт-Петербурга в наступні дні. Бо це чіткий дипломатичний сигнал на підтримку нашої держави», — сказав у коментарі Департаменту інформації УГКЦ Блаженніший Святослав.

Так само сторони обговорили роль Церкви, «щоб зробити все для лікування ран, яких завдає війна, щоб оздоровлювати всі можливі стосунки між людьми і, очевидно, консолідувати український народ, який бажає бачити свою державу як частину європейської спільноти народів».

Того ж дня Глава УГКЦ зустрівся з депутатами Християнсько-демократичної партії Австрійського парламенту д-ром Гудруною Куглер, головою комітету, який займається правами людини, та Норбертом Сібером, головою комітету, який відповідає за політику сім’ї і родини. Зустріч відбулася на прохання депутатів.

«Найперше ми говорили про християнські цінності в політиці. Говорили про те, що справді успішна держава повинна переймати досвід соціального вчення Церкви, що християни повинні бути активними у політиці і зробити свій внесок у будівництві справедливого суспільства», — розповів Патріарх Святослав.

Напередодні Глава УГКЦ зустрівся з Апостольським нунцієм в Австрії архиєпископом Педром Лопесом Квінтаною. На цю зустріч були запрошені президент Про Орієнте (Pro Oriente) доктор Альфонс Кльос та Посол України в Австрії Олександр Щерба. Супроводжував Блаженнішого Святослава о. Юрій Коласа, вікарій для вірних Східних Католицьких Церков в Австрії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/77771/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тур в Киев для детей всем классом - лучший вариант провести каникули для школьников! Перший в Україні пам’ятник воїнам Кримського ханства та їх українським союзникам встановлений на Чернігівщині Запчасти на китайские автомобили Оборудование для аквариумов и товары для животных «Несмотря на коварства, создаваемые врагами», на «православном байк-шоу» в Севастополе покажут книги «о связи Чечни с Матерью Россией»

Публикации