Патріарх УГКЦ в Ізраїлі: «Релігійні цінності є силою демократії»

07.03.2019 0:44 0

Патріарх УГКЦ в Ізраїлі: «Релігійні цінності є силою демократії»

Приклад Ізраїлю показує, що демократія може бути сильною, коли вона заснована на релігійних цінностях. І саме релігійні цінності є силою демократії.

Таку думку висловив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 5 березня в Тель-Авіві під час зустрічі Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Головою Кнесету Юлієм (Йоелем) Едельштейном, пише Департамент інформації УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ зауважив, що сьогодні в багатьох країнах колишнього Радянського Союзу існує думка, що лише сильний лідер, диктатор забезпечить у державі мир, а демократія – це, мовляв, для слабких.

«Приклад вашої країни показує, що демократія може бути сильною, але для того вона повинна бути заснована на цінностях. І саме релігійні цінності є силою демократії. Бо якщо демократія, і ми це бачимо в Європі, відмовляється від релігійних цінностей, то має тенденцію скотитися або в анархію, або в диктатуру», – наголосив Патріарх Святослав, відзначивши, що Україна могла б повчитися та перейняти в Ізраїля досвід побудови демократичного суспільства.

Говорячи про місію ВРЦіРО в Україні, Блаженніший Святослав відзначив, що вона стоїть на варті справжньої демократії.

«Вибори є основним моментом демократичного суспільства. Коли люди не вірять у демократію, то не йдуть голосувати. Бо не вірять, що може щось змінитися. Ми бачимо, що деякі диктатори перетворюють вибори на шоу. Прикладом цього слугує сусідня країна: усі наперед знали, хто виграє вибори, але потрібно було пережити відповідну виставу», – сказав він.

«Ми хочемо, – наголосив Предстоятель, – щоб наша країна була справжньою демократією, де гідність людської особи, незалежно від її національного, етнічного, релігійного походження, була наріжним каменем, де її голос має вартість і де вона відповідає за свою державу».

Глава УГКЦ висловив прохання сприяти розвитку двосторонньої угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем, яка була підписана 21 січня 2019 року. «Адже це не тільки справа економіки, – сказав предстоятель. – Це свідчення, що демократія може бути сильною. Це сьогодні єдина модель побудови суспільного ладу, в якому людина може спокійно жити і розвиватися».

Нагадаємо, офіційний візит делегації Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій до Ізраїлю відбувається за ініціативи головуючого у ВРЦіРО, Головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха.

Перше виїзне засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій відбулося у 2009 році також до Держави Ізраїль. Тоді результатом зустрічей делегації ВРЦіРО на найвищому рівні стало остаточне вирішення питання встановлення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/74983/

Следующая новость
Предыдущая новость

Надмогильні плити від професійних майстрів Изготовление пакетов и нанесение на них печати во Львове Как заставить машину с дизельным двигателем работать зимой Роскошные свадебные платья в салоне «Анабель» Якісні платформні ваги за доступною ціною

Публикации