Патріарх Кирил знав, що MH17 збили росіяни і брехав, щоб виправдати Росію, - експерт

18.07.2019 16:39 0

17 липня світ та Україна вшанували п'яту річницю трагедії МН17.

Згадуючи цю трагедію релігієзнавець Дмитро Горєвой написав:

«Наступного ж дня (!) після того, як підтримувані Кремлем терористи збили Boeing, патріарх Кирило почав захищати Росію і заявив буквально таке: "Дай Боже, щоб усі зрозуміли, що від Росії не йде ні воєнної небезпеки, жодних інших небезпек для людей".
І тоді було зрозуміло, що Boeing збили росіяни разом із проросійськими сепаратистами, яких Москва фінансувала. І патріарх Кирило це чудово знав. Знав і брехав, тому що він і вся РПЦ дуже чітко визначилися, на чиєму вони боці в російсько-українській війні, як би вони не намагалися переконати оточення в тому, що вони поза конфліктом»

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Літак упав на розквітле соняшникове поле.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується в Курську. У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/76551/

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава УГКЦ у Краматорську: «Парафії УГКЦ Східної України є дорогоцінними перлинами в короні Вселенської Церкви» Волонтери передали Святогірській лаврі 10 тон гуманітарної допомоги для переселенців Изготовление и установка памятников на могилу в Оренбурге Оборудование для аквариумов и товары для животных Купить качественный китайский чай

Публикации