Патріарх Варфоломій та Глава Церкви Греції обговорили церковну ситуацію в Україні

24.05.2019 5:11 0

Патріарх Варфоломій та Глава Церкви Греції обговорили церковну ситуацію в Україні

Глава Елладської Православної Церкви (ЕПЦ) архиєпископ Афінський і всієї Греції Ієронім обговорив 22 травня з патріархом Константинопольським Варфоломієм церковну проблему України і питання, що стосуються двосторонніх відносин Елладської і Константинопольської Церков. Про це Варфоломій заявив після зустрічі з главою ЕПЦ в афінській архиєпископії, повідомило Афінське Македонське агентство новин (АМНА), інформує УНН.

Подробиці обговорення української теми агентство не приводить. Елладська Церква досі утримувалася від того, щоб публічно зайняти позицію з питання про автокефалію церкви України.

Варфоломій прибув до Греції на запрошення архиєпископа Ієроніма, щоб у четвер взяти участь в урочистому відкритті Центру геронтології та соціальної підтримки “Агіос Порфіріос” (Святий Порфирій) в місті Ділесі недалеко від Афін. У жовтні минулого року Ієронім фактично відмовився зустрітися з Варфоломієм під час його візиту в Грецію.

За словами Патріарха Константинопольського, він “обговорив у середу з головою Елладської Православної Церкви всі питання”, в тому числі архиєпископ Афінський поінформував його про розмову з архиєпископом Кіпрської Православної Церкви. “Ми також торкнулися церковної проблеми України та інші теми, що стосуються наших Церков, а також надали взаємну інформацію з питань, які в даний час стосуються Константинопольського Патріархату і Церкви Греції”, — сказав Варфоломій, висловивши задоволення бесідою з архиєпископом Афінським і всієї Греції, яка відбулася.

“Ми розходимося сьогодні ввечері дуже щасливі і люблячи один одного”, — додав Варфоломій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/75913/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где занять денег онлайн? Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес» Бургеры, пицца, салаты и супы – доставка на дом в Боярке Почему все чаще используют LED экраны в освещении церковной жизни Все про медичне страхування для іноземців

Публикации