Патріарх Варфоломій: Створення помісної Церкви є важливим аспектом процесу творення нової української держави

29.05.2019 18:01 6

Патріарх Варфоломій: Створення помісної Церкви є важливим аспектом процесу творення нової української держави

Вселенському Патріархату вдалося відновити канонічність цілої багатомільйонної нації, яка була поза Церквою без будь-яких догматичних на те причин. Слава Богу! Отже, вирішальним фактором, який змусив Вселенський Патріархат дати Україні автокефалію, є зцілення розколу та відновлення церковної єдності. Про це сказав Патріарх Варфоломій в інтерв’ю болгарському Інформаційному агентству БГНЕС, яке поширив «Главком».

За словами Варфоломія, створення помісної Церкви також є важливим аспектом процесу творення нової української держави:

«Автокефалія, надана Українській Церкві Вселенським патріархатом, дає можливість на внутрішнє самоврядування, яке завжди підтримує розвиток місцевої церкви. Водночас не забувайте про останні соціально-політичні зміни, які створили нові умови. Окрім незалежності країни та створення нової держави України у 1991 році, після анексії Криму в 2014 році, умови для російської присутності в Україні стали ще складнішими. Шокуючі політичні події, через які були сформовані нові, зовсім інші геополітичні умови, зробили присутність Московського Патріархату (в Україні – ред.) небажаною, і такою, що завдає шкоди інтересам української нації і єдності українського народу. З цієї причини цілком зрозуміло, чому велика частина українського народу бажає церковного звільнення від Церкви, яка допомагає або навіть служить інтересам держави, яка перебуває в конфлікті з Україною».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/75988/

Следующая новость
Предыдущая новость

Уверенность в каждом шаге вместе с Киндер мода Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Купить парогенераторы в интернет-магазине Все для вышивки бисером Безопасный высококачественный гемблинг

Публикации