Патріарх Варфоломій став почесним доктором Києво-Могилянської академії

26.01.2019 16:29 0

Вселенському Патріарху Варфоломію присуджено звання почесного доктора Національного університету «Києво-Могилянська академія». Про це повідомив президент академії Андрій Мелешевич.

«Рішенням Вченої ради «Києво-Могилянської академії» від 20 грудня 2018 року його Всесвятості Патріарху Константинопольському Варфоломію було присуджено звання Почесного доктора НаУКМА. Таким чином спільнота Могилянки «відзначила його заслуги як науковця і популяризатора досліджень», — написав він.

«Патріарх Варфоломій є авторитетним дослідником, спеціалістом з канонічного права, а також організатором міжнародних міждисциплінарних семінарів та симпозіумів за участі провідних світових науковців. Він має звання почесного доктора понад 30 університетів, серед яких Йельський та Джорджтаунський (США), Афінський (Греція), Лондонський (ВБ), Єрусалимський (Ізраїль), Лювенський католицький університет (Бельгія) Його Всесвятість навчався у богословській школі Халкі, Мюнхенському університеті Людвіґа-Максиміліана та Екуменічному інституті Боссе (Швейцарія); захистив докторську дисертацію з канонічного права на тему «Кодифікація церковних канонів та канонічний устрій Православної Церкви» у Папському Східному інституті; викладав у Папському Григоріанському університеті; вільно володіє шістьома сучасними і двома давніми мовами», - повідомив Мелешевич.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/74479/

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали Покупка и установка памятников из гранита Православные ресурсы Золотые крестики в Украине со скидкой Утепление трубопроводов в Киеве

Публикации