Патріарх Варфоломій побажав кримськотатарському народу швидкого повернення на Батьківщину

02.01.2019 13:04 3

Патріарх Варфоломій побажав кримськотатарському народу швидкого повернення на Батьківщину

Лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв буде присутнім на врученні Томосу Предстоятелю ПЦУ Епіфанію у Стамбулі. Як зізнався Джемілєв, раніше він вже зустрічався з Вселенським Патріархом і мав з ним розмову.

Про це народний депутат розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Коли ми прощалися (делегація на чолі з Пезидентом України в ході візиту до Вселенського Патріархату 3 листопада - ред.), сказав йому (Вселенському Патріарху - ред.), що я не християнин, а мусульманин, але його мудрий і мужній вчинок - надання незалежності Українській Церкві - це на користь всім громадянам України, незалежно від національності і віросповідання. Дай Аллах вам довгих років життя, сказав я йому. Він розчулився і теж відповів: дай Аллах вам довгих років життя, дай Аллах, щоб ви скоро повернулися на свою батьківщину», - розповів Джемілєв.

Він також повідомив, що в січні збирається бути присутнім на врученні Томосу, щоб показати, що ця подія дуже важлива і для кримськотатарського народу.

«Вважаю, що це найпотужніший удар на цьому етапі по Росії (надання автокефалії - ред.). Ще одним, нарівні, стане деокупація Криму», - сказав Джемілєв.

Як відомо, 3 листопада в Стамбулі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка, який перебував з офіційним візитом в Туреччині, і Вселенського Патріарха Варфоломія. Сторони підписали в Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським Патріархатом.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/74137/

Следующая новость
Предыдущая новость

Увлекательные азартные игры 777 бесплатно Секреты ухода за волосами Дверная и оконная фурнитура недорого Великий вибір іграшок робопотягів Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів

Публикации