Патріарх Варфоломій обговорив українське питання з Главою Еладської Церкви

08.06.2018 21:33 6

Патріарх Варфоломій обговорив українське питання з Главою Еладської Церкви

Вселенський Патріарх Варфоломій 6 червня зустрівся з архиєпископом Афінським Ієронімом, щоб обговорити поточні питання, зокрема, ситуацію навколо українських та македонських Церков, інформує Релігійна правда з посиланням на оrthochristian.com.

У Грецію Патріарх Варфоломій приїхав, щоби взяти участь у екологічному симпозіумі.

На зустрічі з архієпископом Ієронімом Патріарх обговорив питання про можливість надання Томосу про автокефалію Єдиній Українській Церкві.

Як зазначається в офіційному повідомленні, за підтримки парламенту Президент України Петро Порошенко нещодавно звернувся до Вселенського Патріархату з проханням надати автокефалію новій українській Церкві, яка б існувала окремо від Російської Православної Церкви.

Священний Синод Вселенського Патріархату пізніше заявив, що ініціює діалог з цього питання з іншими православними Церквами світу.

“Хоча ніяких відомостей про вчорашню розмову немає, архиєпископ Ієронім висловив нейтральне ставлення до цієї проблеми на попередній зустрічі з представниками Константинополя, заявивши лише, що це важлива проблема, яку слід було б розглянути на Архієрейському Соборі Грецької Православної Церкви у жовтні”, – йдеться в повідомленні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/71383/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор и покупка 4G модема Практичные и качественные шкафы-купе от производителя Приметы на свадьбу что можно что нельзя Массаж, а также обучение технике Цигун в Одессе Компрессорные станции по ценам производителя

Публикации