Патріарх Варфоломій на «Форумі 2000»: Православна Церква активна у вирішенні глобальних проблем

16.10.2019 13:53 0

Патріарх Варфоломій на «Форумі 2000»: Православна Церква активна у вирішенні глобальних проблем

Православна Церква активно залучена до вирішення глобальних проблем і закликає до солідарності, яка могла б стати альтернативою до опанованої світом «диктатури споживання», заявив під час перебування у чеській столиці Празі Вселенський Патріарх Варфоломій. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Утопічно було б вірити, що справедливість і мир можна встановити лише через глобалізацію, інтернет чи економічний та технологічний прогрес. Адекватною відповіддю на сьогоднішню кризу було б створення і розвиток культури солідарності, яка була б підґрунтям для соціальної справедливості, свободи і гідності», – заявив Патріарх.

За його словами, помилково вважати, що права людини є лише західною категорією, продуктом західного цивілізаційного розвитку. На його думку, йдеться про універсальні права, яких потрібно дотримуватися усюди у світі. І першим серед них є право людини на життя – від зачаття до природної смерті.

За словами Константинопольського Патріарха, кінець комунізму не означав перемоги лібералізму західного типу, а занепад планового господарства і перехід до ринку призвів як до зростання добробуту, так і до майнового розшарування.

Вселенський Патріарх Варфоломій був головним спікером на завершальному дні роботи конференції «Форум 2000» у Празі, що вже 23 роки збирає у столиці Чехії провідних політичних, культурних, релігійних діячів, які обговорюють актуальні світові проблеми.

Цьогорічне засідання «Форуму 2000», заснованому першим президентом Чехії, письменником і дисидентом Вацлавом Гавелом, було присвячене річниці «Оксамитової революції» в Чехословаччині 1989 року та демократичним перетворенням, що почалися на сході Європи.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/77467/

Следующая новость
Предыдущая новость

Семинар для йогов по технике медитации Випассана Де відпочивати на Закарпатті? Один из популярных игровых порталов с видеослотами Професійний переклад угорської мови - успішно укладена угода SMM продвижение

Публикации