Патріарх Варфоломій запевнив російськомовних вірних Туреччини, що вони його духовні діти

14.12.2018 16:09 27

Патріарх Варфоломій 13 грудня, звертаючись до російськомовних вірних Стамбула та Туреччини загалом, акцентував на тому, що розрив відносин з Фанаром РПЦ намагається використовувати як важіль тиску для примусу інших погодитися зі своєю точкою зору.

Патріарх Варфоломій наголосив, що знає про дилему, перед якою опинилися російськомовні вірні, і запевнив, що «вони - його духовні діти, а він - їх батько».

Патріарх Варфоломій висловив упевненість, що найближчим часом Російська Православна Церква «покається через це своє крайнє рішення про розрив відносини з Константинополем».

«Ми можемо мати різні погляди з різних проблемних питань, але переривати євхаристійне спілкування з материнською Церквою, і використовувати це як важіль тиску і примусу - це неприпустимо», - сказав Варфоломій.

Патріарх Варфоломій нагадав, що материнською Церквою для РПЦ є Константинопольський Патріархат, який в 16 столітті надав їй патріарший статус.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/73904/

Следующая новость
Предыдущая новость

Жидкий лазер для депиляции Все для тормозной системы вашего автомобиля Как влияет COVID-19 на курильщиков. Исследование учёных Качественные элитные памятники, которые говорят о статусе Соборы и церкви в Карпатском крае

Публикации