Патріарх Варфоломій: велика кількість державних лідерів привітала нас з наданням Томосу Україні

01.03.2019 7:41 6

Патріарх Варфоломій: велика кількість державних лідерів привітала нас з наданням Томосу Україні

Вселенський Патріарх Варфоломій запевнив, що надаючи автокефалію Українській Церкві, він насамперед кеувався еклкезеологічними та канонічними мотивами і аж нія не корисливими. Про це він сказав у інтерв’ю сербському виданню «Політика».

«Україна здобула свою автокефалію. Ані Вселенський Патріархат, ані Патріарх не можуть нічого більше додати. Не було жодного корисливого мотиву або прихованої вигоди. Ми просто виконали свій обов’язок перед Церквою», - заявив він.

«Я щоденно закликаю благодать і милість Божу в наше життя і у життя нашої Церкви. Тому, закиди про амбіції чи владне втручання не справджуються», - додав першоєрарх.

Патріарх Варфоломій також повідомив, що на його рішення надати Томос не впливали жодні державні діячі.

«Не було жодного тиску від конкретних країн з вимогою надати українську автокефалію. Я повинен, однак, запевнити Вас, що велика кількість очільників держав привітала Вселенський Патріархат з цим рішенням. Одні листами, а інші – публічними заявами. Коли якась держава вітає рішення Вселенського Патріархату, це не означає, що вона впливала на це рішення. Наша Церква діє вільно від зовнішніх впливів і тиску світових держав», - наголосив Патріарх Варфоломій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74899/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественное теплотехническое оборудование от фирмы Opeks Energy Лучший способ получения прибыли за веселье в Azino777 Будівельна компанія «AVILA» На Тернопільщині біля храму УГКЦ вивісили списки, хто скільки не здав на ремонт Где остановиться в Текирове: выбираем отель

Публикации