Патріарха Кирила розмістили ліворуч від Ісуса Христа на фасаді храму у Ростові-на-Дону

27.03.2018 13:13 3

Патріарха Кирила розмістили ліворуч від Ісуса Христа на фасаді храму у Ростові-на-Дону

Вхід до Благовіщенського храму в російському місті Ростов-на-Дону, в якому зараз ведуться реставраційні роботи, прикрасили мозаїкою із зображенням Патріарха Кирила (Гундяєва), пише «Релігійна правда» з посиланням на Ортодоксія.ru.

Відео та фотографії, зокрема, доступні в групі «Типовий Більшовик», «Белореченск», а також на православному порталі «Москва – Третій Рим» і на YouTube.

Мозаїка із зображенням патріарха Кирила розташовується на передньому фасаді храму, зліва від ікони Ісуса Христа і нижче ікони Божої Матері, повідомляють ростовці.

Поки заповнені чотири ніші з 19, ніша від Христа справа поки пустує. «Швидше за все, її займе ікона Патріарха Константинопольського Варфоломія», – припускають ростовці.

Парафіяни помічають, що тепер при вході в храм перехреститися і вклонитися треба не тільки Христу, але і мозаїці із зображенням патріарха Кирила, повідомляє Новая газета.

Відзначається, що мозаїка з’явилася на храмі після реставрації, яку курував благодійний фонд Іван Саввіді (президент футбольного клубу ПАОК, який нещодавно під матчу футбольного чемпіонату Греції, вибіг на поле з пістолетом – “РП”).

На сайті фонду повідомляється, що будівництво православного храму Благовіщення Пресвятої Богородиці є подарунком Ростову-на-Дону від грецької діаспори та фонду. Храм виконаний у візантійському стилі, одна з його особливостей – «візантійська кладка». У січні 2014 року було завершено основні будівельні роботи, в даний час ведеться обробка будівлі.

«На стінах храму встановлено унікальні мозаїчні ікони, створені вручну в майстерні жіночого монастиря Пресвятої Богородиці Всецариця в Аттиці (Греція). У жовтні 2014 на куполи храму встановлено хрести, висотою до двох метрів», – йдеться на сайті фонду.

Храм «зводиться на згадку про знамениту грецьку Благовіщенську церкву, побудовану у 1907 році на пожертвування жителів міста Ростов-на-Дону», яка пізніше була зачинена, а потім і зовсім зруйнована. Ктитором храму є Іван Саввіді. Проект благословив Патріарх Алексій Другий.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70604/

Следующая новость
Предыдущая новость

Что подарить иностранцу из сувениров? Чем отличаются фирмы-упаковщики автозапчастей? Фотообои в спальню на любой вкус Складний портативний зарядний пристрій Ігрові автомати на гроші

Публикации