Парубій розповів у Лондоні, що рішення про Томос можуть ухвалити несподівано швидко

14.06.2018 10:48 12

Парубій розповів у Лондоні, що рішення про  Томос можуть ухвалити несподівано швидко

Україна сподівається отримати від Константинопольського Патріарха право на незалежну від Москви Церкву до 1 серпня, коли святкуватиметься 1030 років від хрещення Київської Русі

Про це заявив у Лондоні голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Польське радіо".

Спікер українського парламенту зауважив, що Патріарх РПЦ Кирил є автором ідеї «Русского мира», яка використовується у Україні як одна з технологій комплексної гібридної війни.

Зокрема, Парубій розповів, як бойовики російського офіцера на прізвисько "Стрєлков" вбивали українських громадян на Донбасі вночі, а на ранок приходили ховатися за стінами православних монастирів у 2014-15 роках.

Хоча, Київ не має безпосереднього впливу на Константинопольський Патріархат, від якого залежить надання легітимного статусу незалежної Української Православної Церкви, Парубій заявив, що «рішення можуть ухвалити несподівано швидко».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/71458/

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали Онлайн игры для мальчиков УПЦ КП заснувала три нові храми на Вінничині Азартные игры и православие Детские игровые площадки, центры, качели

Публикации