Пароху білоруської церкви вручили відзнаку за допомогу для України

12.04.2018 17:23 9

Пароху білоруської церкви вручили відзнаку за допомогу для України

Відзнаку «За служіння Богу і Україні» отримав о. Зiновій Жолобак, настоятель Білоруської автокефальної православної церкви Жировицької ікони Матері Божої у Гайланд-Парку (штат Нью-Джерзі).

Цю нагороду священик заслужив за те, що з його ініціативи громада церкви постійно надає допомогу війську України та потерпілим від московської аґресії. До нагороди його представив ректорат Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова в Києві. Про це інформує meest-online.

Нагороджений священик народився в прикарпатському с. Сваричеві. Закінчив Київську духовну семінарію, Духовну академію Київського Патріархату, там же захистив ступінь кандидата наук за темою «Основи християнської педагогіки». 1997 року був висвячений у диякони, а згодом й у священики в храмі св. Івана Богослова київського Михайлівського монастиря. В білоруській церкві, яку в Білорусі заборонив Московський Патріархат, він служить з 2006-го. Пароху вдалося спрямувати громаду на постійну жертвенну доброчинність для України. У храмі було освячено та виставлено Державний прапор України поруч зі забороненим владою Білорусі її біло-червоним прапором. Служби Божі провадять українською та білоруською мовами.

Вперше нагороду для капеланів «За служіння Богу і Україні» було представлено та вручено в Україні 24 вересня 2015 року в Києві. Цю відзнаку започаткували з ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Країна» з метою сприяння відродженню капеланства та підвищення духовної свідомості громадян України.

Відзнакою нагороджують священнослужителів усіх конфесій, котрі виконують свій пастирський обов’язок у силових, військових, правоохоронних органах і частинах, а також тих, хто сприяє діяльності військового духовенства.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/70785/

Следующая новость
Предыдущая новость

Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид Великолепный каталог продукции для детей и их мам Надежные кредиты от Moneyveo Біля Полтави розташовано дитячий табір УАПЦ Сервис бытовых услуг Master911

Публикации