Парафія Олександра (Драбинка) у Києві перейшла до Православної Церкви України

20.12.2018 11:25 3

Парафія Олександра (Драбинка) у Києві перейшла до Православної Церкви України

Парафія єпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка перейшла з Української Православної Церкви Московського Патріархату до Православної Церкви України. Про це владика повідомив на ранковій Літургії в середу, 19 грудня, у Спасо-Преображенському соборі Києва.

Як повідомляє «Главком», 18 грудня відбулося засідання парафіяльної ради, яку очолює колишній народний депутат від «Партії регіонів» Ігор Лисов. На зібранні позитивно вирішилося питання переходу громади з УПЦ МП до Православної Церкви України. Митрополит Олександр (Драбинко) продовжуватиме служити у Спасо-Преображенському соборі у Києві на Теремках.

На ранковій літургії він подякував парафіянам за таке рішення.

Нагадаємо, Олександр (Драбинко) був одним із митрополитів УПЦ МП, які, всупереч забороні свого керівництва, взяли участь в Об’єднавчому соборі. Після цього митрополитів Олександра та Симеона Симеона Синод УПЦ МП заборонив у служінні

Зазначимо, що парафія владики Симеона ку Вінниці перейшла до Православної Церкви України на наступний же день після її утворення на об’єднавчому Соборі.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/73985/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все о криптовалюте на одном портале Изготовление памятников под заказ Один из популярных игровых порталов с видеослотами У парафії УАПЦ на Львівщині одразу 60 дітей приступили до першої сповіді Доставка букетов по городам Украины

Публикации