Парафію УПЦ у Коломиї оштрафували за вирощування маку

30.11.2017 17:40 0

Парафію УПЦ у Коломиї оштрафували за вирощування маку

Храм на бульварі Лесі Українки у Коломиї, на території якого ще 24 червня були знайдені нарковмісні рослини, підпорядковується єпархії УПЦ (МП). Щоправда, її приналежність до Московського Патріархату в офіційних документах не вказана.
Начальник Коломийського відділу поліції, підполковник Остап Білейчук розповідає, що мак на території Успенського собору помітили його офіцери, які проходили мимо. «Був задокументований факт вирощування маку в кількості до ста рослин. Адмінпротокол складений за ст. 106 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, його направлено в суд для прийняття рішення», – зазначає правоохоронець.
Стаття передбачає відповідальність за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин у вигляді накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
У вирощуванні рослин на території собору зізналася прихожанка церкви, жителька с. Ценява (прізвище та ім’я жінки начальник поліції не називає), яка відповідала за благоустрій території храму. Правопорушницю притягнули до адміністративної відповідальності, призначивши мінімальний розмір штрафу – 306 грн. Вона також сплатила судовий збір – 320 грн. Постанова суду не була оскаржена, каже підполковник Остап Білейчук.
Один із священиків храму офіційно коментувати ситуацію журналістам відмовився, називати себе також. Але висловлює думку, що на територію приходять різні люди, дехто з них серйозно хворий, а є і з психічними вадами. Не виключено, що могли й порозкидати мак. Додав, що загалом перехід їхніх вірян до інших конфесій вважає суто політичною справою, яка нині підігрівається правоохоронцями, чиновниками і ЗМІ. Мовляв, на такому ґрунті можна очікувати різних неприємних ситуацій, конфліктів тощо. Рекомендував звернутися за поясненням до настоятеля церкви отця Миколи. Останній ситуацію коментувати відмовився і попросив відв’язатися від нього, адже все вже минуло, і штраф, який присудив суд, вже сплачено.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рихтовка, покраска и кузовной ремонт авто с помощью вакуума в Киеве Бюро переводов в Киеве Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом Развлечения, которые приносят реальную прибыль Изготовление лучшей наружной рекламы в Киеве

Публикации