Папа Франциск: «Храм – це не ринок»

11.11.2018 7:00 9

Папа Франциск: «Храм – це не ринок»

Під час Святої Меси 9 листопада 2018 р. Глава Католицької Церкви прокоментував євангельський епізод, в якому Ісус вигнав усіх, хто торгували в єрусалимській святині, пригадуючи, що храм – це Божий дім, це дім для молитви.

Це повинно спонукати кожного із нас призадуматись: «А як ми поводимось у наших святинях, у наших храмах? Чи вони насправді є Божими домами, місцем зустрічі з Господом, домами молитви? Чи священики сприяють у цьому чи, навпаки, – прирівнюють їх до ринку?»

Вселенський Архиєрей підкреслив, що він знає, адже особисто був цього свідком, що в деяких храмах існує список цін за уділення Святих Таїнств. На переконання проповідника, навіть необхідність утримання храму та інші видатки не можуть виправдовувати таку поведінку, бо пожертва за уділені Святі Таїнства повинна бути добровільною: скільки хто може і скільки бажає пожертвувати. Про це інформує Католицький оглядач з посиланням на vaticannews.va.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/73432/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ремонт квартиры в Киеве: быстро и качественно Распродажа искусственных елок 2020 на sosna.kiev.ua: успей купить дешевле! Духовенство УПЦ взяло участь у святкуванні дня слідчих органів РФ у Сімферополі Качественные материалы для строительства и ремонта Безопасный высококачественный гемблинг

Публикации