Папа Франциск сьогодні прийме Президента Франції Макрона

27.06.2018 2:23 0

Папа Франциск сьогодні прийме Президента Франції Макрона

У вівторок, 26 червня 2018 р., Папа Франциск прийме у Ватикані Президента Франції Еммануеля Макрона.

В повідомленні, поширеному Ватиканським прес-центром, зазначається, що з нагоди візиту до Ватикану Еммануель Макрон відвідає також папську базиліку святого Івана на Латерані, де прийме титул почесного протоканоніка латеранської капітули, інформує Радіо Ватикану.

Президент Макрон прибуде до базиліки о 14:30, де його зустріне Вікарій Папи для Римської дієцезії архиєпископ Анджело Де Донатіс та всі каноніки. Церемонія включає привітальне слово вікарія, молитву й читання біблійного тексту. Опісля Еммануель Макрон підпише документи про прийняття місця каноніка.

Далі всі перейдуть на внутрішнє подвір’я, де президентові покажуть встановлену там бронзову фігуру Генріха IV, першого почесного протоканоніка, після чого відбудуться відвідини Латеранського Апостольського Палацу.

Традиція, що пов’язує базиліку святого Івана на Латерані, катедру Римської дієцезії, із Францією та її правителями, сягає середньовіччя. Приблизно в 1300 році встановилися тісті стосунки капітули з королівством, зокрема, король Карл V профінансував спорудження балдахіну над вівтарем. Далі був період «Авіньйонського полону», коли Римські Архиєреї проживали на півдні Франції, пізніше король Людовік XI подарував капітулі базиліки осідки на півдні країни.

Наприкінці XVI століття на трон зійшов Генріх Наварський, навернений до католицтва з кальвінізму. Він також подарував базиліці важливі маєтки, а капітула на знак вдячності встановила його бронзову фігуру й надала монархові титул почесного протоканоніка. Відтоді кожного року, 13 грудня, в базиліці служиться Свята Меса “pro natione gallica”.

В 50-х роках XX століття традицію приймати титул почесного протоканоніка, належний правителям Франції, відновив президент Рене Коті. Його приклад наслідували Шарль де Голь, Валері Жискар д’Естен, Жак Ширак. Ніколя Саркозі прийняв цей титул 20 грудня 2007 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71611/

Следующая новость
Предыдущая новость

Католики і православні спільно пом'янули 74-ту річницю трагічних подій на Волині Где купить гель Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel по выгодной цене Как получить разрешение на трудоустройство иностранцу Евроазиатский Еврейский Конгресс, учрежденный Украиной, Казахстаном и РФ, «ушел в прошлое» Апостиль: подготовка документов для действия за рубежом

Публикации