Папа Франциск створив екзархат для українців греко-католиків в Італії

11.07.2019 14:42 0

Папа Франциск створив екзархат для українців греко-католиків в Італії

У четвер, 11 липня 2019 р., офіційні представники Ватикану повідомили, що Папа Франциск створив Апостольський екзархат для українців греко-католиків, які проживають в Італії.

Апостольським Адміністратором новоствореного екзархату призначено кардинала Анджело Де Донатіса, Генерального Вікарія Його Святості для Римської дієцезії, повідомляє Радіо Ватикану.

Новостворена церковна територіальна одиниця охоплює всю територію Італії. Духовну опіку приблизно 70 тисяч вірних, згуртованих у 145-ти громадах, здійснюють 62 священики.

Катедральним храмом та осідком Апостольського екзархату буде парафіяльний храм святих Сергія і Вакха в Римі.

Початок масової присутності українців греко-католиків в Італії сягає своїм корінням кінця минулого століття. Душпастирська опіка здійснювалася в рамках Служби «Migrantes» Італійської Єпископської Конференції через призначення національного координатора, а душпастирі в громадах призначалися місцевими дієцезальними єпископами. Зв’язок з Церквою-Матір’ю забезпечувався також і через особу Апостольського Візитатора, яким сьогодні є владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/76472/

Следующая новость
Предыдущая новость

Концерт Мамахохотала в Киеве Оформить медицинские справки за один день Как и где заказать выполнение дипломной работы? Треккинг в Непале: что это и где заказать Необходимы деньги? Поможет кредит в интернете!

Публикации