Папа Франциск передав Патріарху Варфоломію частку мощей св. Петра

01.07.2019 15:29 0

Папа Франциск передав Патріарху Варфоломію частку мощей св. Петра

У день святих Петра і Павла вперше в історії відбулася передача мощей святого Петра від Стародавнього до Нового Риму. Це сталося під час відвідин Ватикану 29 червня делегацією Константинополя з нагоди торжества свв. Петра і Павла. Такі відвідини вже стали традиційними, однак лише тепер Папа передав своїм православним братам цей дарунок у знак братерства.

Процес передачі мощей на своїй сторінці у Facebook описав владика Константинопольського Патріархату, архиєпископ Тельміський Йов (Ґеча).

«Після Меси, яку очолив Папа на свято апостолів Петра і Павла в соборі Святого Петра у Ватикані, згідно з протоколом, я спустився разом з Папою Франциском до могили св. Петра для молитви. Папа звернувся до мене зі словами:

«У мене є дар для Церкви Константинополя. Я думав про це минулої ночі під час молитви. Ходімо».

Сідаючи в Його простий маленький «Форд», я запитав: «Ваша Святосте, куди ми їдемо?»

«До Папського палацу, дарунок є там», - відповів Понтифік.

Прибувши до колишнього Папського палацу, ми зупинилися в каплиці.

«Цю каплицю встановив покійний Папа Павло VI», - сказав Папа Франциск.

З базиліки він приніс частку мощей святого Петра.

«Я тут не проживаю і не використовую цю каплицю. Під час молитви минулої ночі я подумав: ці святі мощі мають бути у Константинополі, на Фанарі. Ось вони. Візьміть їх із собою. Передайте їх моєму братові – Вселенському Патріарху Варфоломію. Цей дар не від мене, він - від Бога», — сказав Папа.

30 червня на Синаксі Святих Апостолів святі мощі виставлені на поклоніння в церкві Святих Апостолів у Ферікеї, де Вселенський Патріарх очолив Літургію.

Світлини зі сайту www.vaticannews.va

Передача мощей

Папський подарунок - релікварій

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/76350/

Следующая новость
Предыдущая новость

Строительство бассейнов под заказ Помощь с подбором хорошего ритуального бюро Лечение наркомании в Киеве в рамках психосоциальной адаптации Во Львове студентов программы по экуменизму обучат менеджменту Подарунок на добру згадку з гравіруванням

Публикации