Папа Франциск: Необхідний діалог між народами

10.08.2019 11:52 0

Папа Франциск: Необхідний діалог між народами

Європа не повинна розпастися, слід шанувати ідентичність народів, але уникати замкненості, політика потребує креативності та розсудливості. Такими думками Папа Франциск поділився в інтерв’ю для розділу «Vatican Insider» італійської щоденної газети «La Stampa». Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Об’єднана Європа – це спадщина, яка «не може й не повинна розпастися». Сучасна ситуація в Європі стала відправною точкою спілкування між ватиканським оглядачем італійського часопису «La Stampa» Доменіко Аґассо, координатором розділу «Vatican Insider». Інтерв’ю також розглядає такі теми як міграція, кліматичні зміни та наступний Синод Єпископів.

Глава Католицької Церкви вважає, що головний виклик для перезавантаження Європи полягає в діалозі.

«В Євросоюзі необхідно спілкуватися, зіставлятися, пізнавати одні одних», – стверджує Святіший Отець, додаючи, що «ментальним механізмом» кожного судження повинно бути: «спочатку – Європа, потім – кожен з нас». Для цього «потрібне також слухання», в той час як ми, дуже часто, є свідками «монологів компромісу».

«Я не відокремлюю католиків, православних і протестантів. Православні відіграють дуже цінну роль в Європі. Всі ми маємо ті самі основоположні цінності».

Святіший Отець пояснює, що власна ідентичність не обговорюється, а інтегрується; «Із власної ідентичності відкритися на діалог, щоб з ідентичності інших отримати щось більшого».

Глава Католицької Церкви висловлює свою тривогу з приводу поширення ідеології суверенізму. «Я стривожений, оскільки лунають промови, схожі до промов Гітлера в 1934 році: «На першому місці – ми. Ми… ми…”. Такі думки лякають. Суверенізм – це замкнутість. Країна повинна бути суверенною, але не закритою».

«На першому місці має бути право на життя», - наголошує Папа

Коли ж йдеться про міграцію та прийняття мігрантів, Папа повторює запропоновані ним принципи: прийняти, супроводити, підтримати та інтегрувати. Насамперед, підкреслює він, існує право на життя, «найважливіше з усіх інших». Слід пам’ятати про ситуації війни та голоду, звідки саме ці люди втікають.

«Уряди повинні діяти розсудливо», оскільки потрібно також прораховувати, скільки мігрантів можливо прийняти», – наголосив Глава Католицької Церкви.

Не менш важливим викликом є допомогти бідним країнам зупинити міграційні потоки. Йдеться про те, щоб докладати зусилля на користь миру, аби припинилися триваючі війни, та робити інвестиції у вирішення проблеми голоду в окремих регіонах.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76804/

Следующая новость
Предыдущая новость

Инновационные грузоперевозки с "Мастер-Про": ваш надежный партнер в мире логистики Шаринг на территории Украины, России и Европы Автобусные билеты онлайн на busfor.ua: недостатки и преимущества сервиса Сім’ї учасників АТО пройшли реабілітацію в монастирі УГКЦ Подробно о системах видеонаблюдения - как выбрать правильную

Публикации