Папа у Ватикані зустрівся з Патріархом Варфоломієм

27.05.2018 1:24 9

Папа у Ватикані зустрівся з Патріархом Варфоломієм

Робочий ранок 26 травня Папа Франциск відкрив зустріччю з Патріархом Константинопольським Варфоломієм, який брав участь в міжнародній конференції фонду «Centesimus annus - Pro Pontifice» на тему «Нові політики та стилі життя в цифрову епоху», інформує Радіо Ватикану.

Потім Святіший Отець прийняв на аудієнції організаторів і всіх учасників конференції, подякувавши ватиканському фонду за просування соціальної доктрини Католицької Церкви в сфері економіки і підприємництва.

Його робота особливо актуальна сьогодні: «Сучасні проблеми і криза економічної системи мають етичний вимір: вони пов'язані з менталітетом егоїзму і виключення, який породив фактично культуру покидьків, сліпу по відношенню до гідності найуразливіших», - підкреслив Папа і зазначив зростаючу «глобалізацію байдужості» перед обличчям очевидних викликів, кинутих людству, і перешкод, що стоять перед розвитком багатьох братів і сестер не тільки в бідних куточках планети, а й серед розкоші розвинених країн.

Папа констатував штучну дихотомію - аналогічну помилковому розриву між наукою і вірою, - сформовану «між етичною доктриною наших релігійних традицій і практичними інтересами сучасних бізнес-спільноти». Етичний вимір суспільно-економічних відносин не може бути «імпортовано» ззовні, але його слід шукати всередині цих відносин.

Зупиняючись на темі конференції фонду «Centesimus annus», Папа наголосив на значенні екуменічної співпраці та високо оцінив присутність Патріарха Варфоломія.

В кінці аудієнції Святіший Отець побажав фонду «формувати совість лідерів» в сфері політики і суспільно-економічних відносин, використовуючи скарбницю соціального вчення Католицької Церкви.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/71265/

Следующая новость
Предыдущая новость

Запчасти на китайские автомобили Важность прогнозов на футбол Подписчики в Телеграмм по выгодной цене Юридические услуги на дому Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови

Публикации