Папа Римський піддав жорсткій критиці торгівлю людьми

01.08.2017 13:11 0

Папа Римський піддав жорсткій критиці торгівлю людьми

Папа Римський Франциск під час традиційної недільної проповіді на площі Святого Петра у Ватикані назвав торгівлю людьми тяжким злочином, охарактеризувавши його як «сучасне рабство». Про це повідомляє RFI.

«Щороку тисячі чоловіків, жінок і дітей стають невинними жертвами трудової та сексуальної експлуатації та торгівлі органами, і, схоже, що ми вже настільки звикли до цього, що вважаємо це нормальним», — заявив понтифік.

Промова понтифіка була присвячена Міжнародному дню боротьби з торгівлею людьми, який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 2013 році. Дата вибрана не випадково: саме в цей день у 2010 році ООН був прийнятий Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми.

За оцінками Управління ООН, жертвами примусової праці у світі є близько 20 мільйонів чоловік, а торгівля людьми існує в 106 країнах. У світі, охопленому проблемою міграції, питання про захист переміщених осіб набуває особливої гостроти.

За словами Генерального директора Міжнародної організації з міграції Вільяма Лейсі Свінгу, «кризові ситуації стають лабораторіями для злочинних експериментів у сфері торгівлі людьми. В першу чергу нам всім необхідно зрозуміти, що умови для здійснення діяльності з торгівлі людьми не виникають відразу — вони вплетені в тканину суспільства, яке ми будуємо. Якщо тканина рветься — в справу вступають торговці людьми».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви СБУ притягла до відповідальності низку священиків УПЦ Купить софтшелл куртку онлайн

Публикации