Папа Римський згадав трагедію Голодомору і побажав Україні зцілення ран минулого та сьогодення

27.11.2017 15:44 6

Папа Римський згадав трагедію Голодомору і побажав Україні зцілення ран минулого та сьогодення

«Окремо вітаю українську громаду, яка спогадує трагедію Голодомору – голодної смерті, спричиненої сталінським режимом, що забрала мільйони життів. Молюся за Україну, аби сила віри змогла причинитися до зцілення ран минулого та поширення стежок миру сьогодні», – сказав Римський першоієрарх.
Зазначимо, що УГКЦ в Італії, у співпраці з дипломатичними представництвами України та громадськими організаціями, проводить ряд духовних та культурних заходів, присвячених 85-тим роковинам Голодомору. Головним місцем їх проведення цього року обрано північноіталійське місто Мілан, а на листопад 2018 року – південноіталійський Неаполь.
Нагадаємо, що 25 листопада українські церкви разом з владою спільно вшанували пам'ять жертв голодоморів, які з 1921 по 1947 роки радянського періоду забрали життя понад 7 мільйонів осіб в Україні.
Константинополь оголосив вічну пам'ять жертвам Голодомору, а патріарх Московський Кирило традиційно проігнорував шанування жертв цієї трагедії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленные и пищевые заливные формы из силикона Оперативные грузоперевозки по Киеву и Украине Христианские мультфильмы для детей Платежные сервисы как преимущество лучших онлайн казино в сети Священики УПЦ відвідали полонених українських військових

Публикации