Папа просить молодих підприємців будувати бізнес на християнських засадах

05.12.2019 3:18 0

Звертаючись до молодих французьких католицьких підприємців, що прибули до Риму в рамках ініціативи «Подорож спільного добра», Святіший Отець висловив розуміння того, що християнським підприємцям нелегко поєднувати бажання збільшувати продуктивність з прагненням соціальної справедливості. Папа закликав їх наслідувати приклад великих мучеників за віру святих Петра й Павла. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Я розумію, що нелегко поєднувати в щоденному житті принципи віри й соціальне вчення Церкви з потребами й обов’язками, продиктованими законами ринку та глобалізації», – наголосив Папа Франциск, звертаючись до понад 300 молодих французьких католицьких підприємців, що від 1 до 3 грудня 2019 р. перебувають в Римі з нагоди ініціативи під назвою «Подорож спільного добра», кульмінаційним моментом якої стала аудієнція зі Святішим Отцем у понеділок, 2 грудня.

Мета цієї ініціативи полягає в тому, аби допомогти молодим католицьким підприємцям Франції усвідомити власну місію в суспільстві й наблизитися до вчення Папи Франциска. Звертаючись до них, Вселенський Архиєрей наголосив, що ніколи не було легко бути християнином, займаючи відповідальні посади. Він додав, що бажання віддалитися від того, що протирічить Богові та Його волі й перетворити цей світ і спасти його з Христом може, іноді, привести до мучеництва, як про це засвідчили святі Петро й Павло. Але ці славні мученики свідчать про те, що євангельське послання, яке вони звіщали, могло здаватись слабким, порівнюючи з могутністю влади й грошей, не є утопією, а силою Святого Духа й завдяки вірі мужніх місіонерів може стати дійсністю.

Конфлікт між прагненням продуктивності й соціальною справедливістю

Наступник святого Петра висловив розуміння того, що в своїх щоденних рішеннях молоді підприємці мають численні конфлікти сумління: з одного боку, вони змушені завойовувати ринок, збільшувати продуктивність, користуватись рекламою й сприяти збільшенню споживання, а з іншого – плекають прагнення соціальної справедливості для того, аби гарантувати кожному можливість гідно заробити на життя.

Папа також підкреслив, що християнська духовність пропонує альтернативне розуміння якості життя, спонукаючи до пророчого й контемплятивного стилю життя, здатного до глибокої радості без одержимості споживанням.

На завершення Святіший Отець закликав молодих французьких католицьких підприємців вже в особистому житті прямувати шляхом простоти й поміркованості, оскільки це сприятиме тому, що їхні рішення, як підприємців, стануть «вільнішими й спокійнішими», а вони самі отримуватимуть «більше миру й радості».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/78046/

Следующая новость
Предыдущая новость

Католики Чорткова знайшли покровительку Європи на горищі місцевого храму Казино Азино – подробности об азартном заведении Комфортный сайт для перевода текста Сильная личность примеры великих людей Быстрые заработки на азартных играх

Публикации