Папа призначив єпископа-помічника для Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні

18.09.2019 16:09 0

Папа призначив єпископа-помічника для Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні

У середу, 18 вересня 2019 р., офіційні представники Ватикану оприлюднили повідомлення, що Папа Франциск призначив о. Олександра Язловецького, дотеперішнього Канцлера Київсько-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, єпископом-помічником цієї дієцезії, надаючи йому титулярних осідок Тулани.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Біографічна довідка

Єпископ-номінат Олександр Язловецький народився 2 березня 1979 року в Шаргороді на Вінничині. Після навчання у Вищій духовній семінарії в Городку, 26 червня 2004 року отримав пресвітерське рукоположення як священик Кам’янець-Подільської дієцезії. Протягом двох років о. Олександр душпастирював у Мурафі та служив у семінарії в Городку, а 2006 року розпочав навчання в Папському Латеранському Університеті, захистивши 2013 року докторат з канонічного права. Повернувшись до України, став віце-ректором та економом семінарії в Городку, а 2014 року – ректором, а 2018 року призначений канцлером курії Київсько-Житомирської дієцезії.

Київсько-Житомирська дієцезія

Київсько-Житомирська дієцезія об’єднує римо-католицькі парафії Київської, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей. Катедральний собор святої Софії розташований у Житомирі, статус співкатедрального має собор святого Олександра у Києві. Від 2017 року її очолює єпископ Віталій Кривицький.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/rcc_in_ukraine/77185/

Следующая новость
Предыдущая новость

Зимняя женская обувь для вашего комфорта Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков Сварочные инверторы Edon Выращивание баклажанов в теплице Большой выбор качественной спортивной одежды от известных мировых брендов

Публикации