Папа пояснив українському семінаристу, яким має бути сучасний священик

20.03.2018 20:04 12

Папа пояснив українському семінаристу, яким має бути сучасний священик

Під час відкриття передсинодальної зустрічі молоді, що розпочалася 19 березня 2018 р., Папа Франциск відповів на запитання її учасників, серед яких був семінарист з Львівської Духовної Семінарії УГКЦ Юліан Вендзилович, інформує Радіо Ватикану.

«Слава Ісусу Христу!» – привітався Папа по-українськи, коли своє запитання приготувався ставити греко-католицький семінарист. У контексті культурних змін та покликання священика бути свідком Христа, він запитував: «Як юнакові, що готується до священства й хоче бути відкритим на молодь і сучасну культуру, приготуватися до того, щоб розрізняти, що в культурі цінне, а що – фальшиве?». Як приклад, він навів звичай робити татуювання, в чому одні вбачають щось прекрасне, а інші – незрозуміле й неприйнятне.

Відповідаючи, Папа підкреслив, що «священик, який не є Христовим свідком, завдає чимало лиха». А щоб бути таким свідком, першою допомогою є громада. І в цьому слід з нею співпрацювати, щоб не перетворитися в простого функціонера. Вже сам спосіб взаємин з громадою повинен бути свідченням, втікаючи від «недуги клерикалізму», яка проявляється тоді, коли громада знаходить у священикові не отця і брата, але професора чи князя… Слід також уникати як надмірної суворості, так і постійного витання у хмарах. Ще гіршою провиною проти свідчення є світський спосіб життя.

А щодо викликів, пов’язаних з культурними змінами, важливо діалогувати і пізнавати культуру, в якій живе молодь. «Це важливо. Й не бійся: ніколи не слід лякатися, працюючи з молоддю. Бо завжди, за різними явищами, навіть і не дуже добрими, приховується щось, що може привести до істини».

Зустріч-з-Папою-1w.jpg

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/70514/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна» Быстро и качественно – ремонт пылесосов Самсунг в Киеве Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Русский Вулкан лучшие онлайн слоты Igrosoft, Novomatic, NetEn Школьные рюкзаки и канцелярские товары оптом

Публикации