Папа засудив не тільки використання, але й володіння ядерною зброєю

28.11.2019 9:28 3

Папа засудив не тільки використання, але й володіння ядерною зброєю

Спілкуючись із журналістами під час традиційної прес-конференції на борту літака, що прямував з Токіо до Рима, Святіший Отець ще раз засудив не тільки використання, але й володіння ядерною зброєю.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа зазначив, що західне суспільство постійно перебуває в поспіху й від східних народів може навчитися здатності зупинитися й вміння споглядати.

Пригадуючи свій візит до Наґасакі, Наступник святого Петра зазначив, що до страждань християн, які протягом віків зазнавали жорстоких переслідувань в цьому регіоні, додалося страждання внаслідок атомних бомбардувань. Також і Хіросіма, за його словами, є «справжньою людською катехизою про жорстокість».

Папа вкотре наголосив, що використання і навіть володіння ядерною зброєю є аморальним, й це, на його думко, повинно увійти до Катехизму Католицької Церкви, адже «нещасний випадок або божевілля когось із правителів» можуть знищити людство.

Торкаючись теми міжнародної стабільності, Папа наголосив на важливості посередництва. Він також висловив припущення про необхідність переглянути діяльність Ради Безпеки ООН та застосування права вето. За його словами, потрібно робити все можливе для того, аби зупинити виробництво зброї, аби зупинити війни, аби сприяти процесам переговорів, за допомогою посередників.

«Наприклад, у випадку між Україною та Росією, говориться не про зброю, а відбулися переговори про обмін полоненими, і це є позитивним», – зазначив він, додаючи, що позитивним кроком вважає також обговорення запровадження окремого режиму управління на Донбасі.

В цьому контексті Святіший Отець засудив лицемірство європейських країн, що вважають себе християнськими, говорять про мир, але торгують зброєю.

Говорячи права на самооборону, понтифік зазначив, що моральне богослов’я визнає це право, але вдаватися до зброї при цьому потрібно тільки тоді, коли вичерпано всі дипломатичні можливості.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/77953/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все о ХГЧ, беременности и материнстве Як домогтися взаєморозуміння і ефективно вирішувати чоловічі проблеми Услуги кремации в Киеве Букет для невесты заказываем в интернет магазине Такси «Лекс» в Киеве – заказывайте в интернете

Публикации