Палата федерального парламенту Австралії ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору в Україні

27.02.2018 17:54 3

Палата федерального парламенту Австралії ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору в Україні

Палата представників федерального парламенту Австралії ухвалила заяву з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні. Заяву ініціювали голова парламентської групи дружби Україна-Австралія, представник правлячої Ліберальної партії Австралії Кріс Крюзер та член парламенту Стів Айрон, повідомляє Укрінформ.

"У результаті цих дій (Голодомор 1932-33 років в Україні — ред.) надзвичайно постраждав український народ. Кількість жертв була катастрофічною. За останніми оцінками, через політику радянського уряду загинуло 7,4 мільйона людей. Очевидці цього голоду намагалися розповісти свої історії світові. На жаль, це звірство ще більше ускладнилося систематичним приховуванням голоду Радянським Союзом", - наголосив у своєму виступі Кріс Крюзер.

У заяві, зокрема, зазначається, що австралійський парламент засуджує дії, спрямовані на руйнування національних, культурних, релігійних та демократичних прагнень українського народу, що були одним з найстрашніших актів геноциду в історії; засуджує подібні акти проявів расової, етнічної та релігійної ненависті протягом XX століття; вшановує пам'ять про тих, хто загинув під час Голодомору та приєднується до австралійської української громади і міжнародного співтовариства в пам'ять про цю трагічну подію під гаслом "Україна пам'ятає – світ визнає".

Депутати австралійського парламенту закликають пам’ятати та продовжувати вивчення цих трагічних сторінок в історії людства, щоб такі трагедії не повторилися у майбутньому.

Посольство України в Австралії та Союз українських організацій Австралії висловили подяку Крісу Крюзеру та Стіву Айрону за ініціювання заяви.

"Цими днями минає четверта річниця окупації Криму та новітнього злочину проти українського народу. І нинішні дії російського режиму, і дії сталінського режиму в роки Голодомору – це свідоме нищення українського народу за його прагнення самостійно визначати свою долю. Союз українських організацій Австралії та Світовий Конрес Українців вітають заяву Кріса Крюзера і Стіва Айрона та дякують за підтримку", - заявив голова СУОА Стефан Романів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/70244/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшее предложение от игрового клуба 10 простых способов улучшить интерьер квартиры Памятники любой сложности и цены Нож VICTORINOX – правильная заточка изделий Где найти качественную обувь в Киеве ?

Публикации