Павло Клімкін закликав українську діаспору допомогти у створенні єдиної помісної Церкви

23.04.2018 10:02 6

Павло Клімкін закликав українську діаспору допомогти у створенні єдиної помісної Церкви

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав українську діаспору допомогти у створенні єдиної помісної церкви в Україні.

З таким закликом він звернувся до представників українських організацій Канади на зустрічі у Торонто, повідомляє Укрінформ.

«Дуже потрібно повернути віруючим єдину помісну Церкву, і в цьому необхідна ваша допомога. Ми дуже довго працювали над цим із Вселенським Патріархом. Звичайно, вплив на нього і зі США, і з Канади є значним. Хоча ми всі й кажемо, що політика – це політика, а віруючі – це віруючі, але, будьмо чесними, російську Церкву використовують в Україні для політичних маніпуляцій», - сказав Клімкін.

Він додав, що єдина помісна Церква в Україні має постати «ще за мого покоління».

Керівник українського МЗС також розповів, що з Канади летить одразу до Ватикану для зустрічі із державним секретарем. «Роль Ватикану у цьому питанні є дуже важливою, він може як допомагати, так і не зовсім сприяти. Я дуже хочу, щоб допомагав», - зауважив міністр.

Клімкін також звернув увагу на небезпеку перешкоджання з боку Москви процесу утворення єдиної помісної Церкви в Україні. «Будемо говорити із усіма, але Росія, звичайно, робитиме усе, аби цього не допустити. Утім, якщо нам вдасться, то для кожного це буде дуже особлива емоційна історія», - зазначив він.

Павло Клімкін 21-22 квітня перебував у Канаді, де взяв участь у ознайомчій сесії саміту міністрів закордонних справ країн-членів Великої сімки і провів низку двосторонніх зустрічей.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/70904/

Следующая новость
Предыдущая новость

Подписчики в Телеграмм по выгодной цене Отопительные приборы для каждого дома Церковные иерархи обсуждают законопроект об открытии заседаний парламента молитвой "Отче наш" Працівники ювенальної поліції влаштували свято дітям молодіжного табору Мукачівської єпархії УПЦ Почаевская лавра продолжает молиться о "спасении России, о восстановлении православной монархии"

Публикации