Очільники держави і церков на Покрову спільно молилися у Софії Київській

17.10.2017 14:14 6

Очільники держави і церков на Покрову спільно молилися у Софії Київській

Предстоятель УПЦ Київського Патріархату виголосив молитву, що читається під час літургії або молебню в дні неспокою та нашестя ворогів на державу і вітчизну, у якій благав Господа захистити Україну від ворожого нападу та примирити людей. Він помолився також за весь український народ та за припинення ворожнечі, за єдність та Боже благословення для держави.
До спільної молитви за Україну також долучилися глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, верховний архієпископ УГКЦ Святослав, єпископ, ординарій Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви Віталій Кривицький, муфтій Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім, голова Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви єпископ Маркос Оганесян, президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант та інші представники духовенства.

Очільники держави і церков на Покрову спільно молилися у Софії Київській

За Україну у Софії Київській також молилися президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко.
У День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва у головному храмі України свої молитви підносили й міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБОУ Олександр Турчинов, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров, голова Служби безпеки України Василь Грицак, голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, керівники інших військових та силових структур, глава Адміністрації Президента Ігор Райнін та його заступники, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська та працівники музею.
Опісля виголошення молитов хор заспівав церковний гімн України – «Боже Великий, Єдиний».
Усі присутні в храмі, помолившись до Господа за мир і процвітання України, поставили свічки під іконами іконостасу Софійського собору.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Провайдер, который предоставляет качественные услуги Лечение наркомании в Тернополе Президент Украины поручил подготовиться к 1030-летию крещения Руси Быстрая доставка покупок из США Сотни видов напольного покрытия от мировых брендов

Публикации