Офіційна делегація Православної Церкви України відвідала Португалію

29.11.2019 16:23 0

Офіційна делегація Православної Церкви України відвідала Португалію

24 листопада 2019 року, з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, офіційна делегація Православної Церкви України взяла участь у звершенні Літургії, яку очолював митрополит Іспанії і Португалії Іпертим та Екзарх Середземномор’я Полікарп (Ставропулос), Константинопольський Патріархат.

На богослужінні був присутній консул України в місті Порту Анатолій Коваль.

Під час літургії були піднесені молитви за упокоєння душ заморених голодом в Україні (1932-1933). По її завершенні була відправлена панахида. Від імені Предстоятеля Православної Церкви України єпископ Васильківський Лаврентій подякував Митрополиту за допомогу та опіку українців у Португалії.

Згодом делегація духовенства та вірян вирушила до пам’ятника «Героям Небесної сотні», що є першим меморіалом такого типу встановленим на теренах Західної Європи. Біля пам’ятника українське духовенство відслужило заупокійну літію. Про це інформує офіційний сайт ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/77992/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как играть в казино Джокер Выбор района проживания Футбольна команда "Архангели" стала у Хмельницькому чемпіоном римо-католицької єпархії Акційний пакет для нових абонентів “Волі” Библия на любой вкус по выгодным ценам

Публикации